nieuws

Bakkerij Loeffen Wijchen stoot winkels af

Nieuws 254

Bakker Martijn Loeffen uit Wijchen stoot zijn twee winkels in Nijmegen af. Eén van de winkels gaat dicht, de andere wordt overgenomen door medewerker Jacky van Diest en gaat verder onder de naam Brood&Bijzaken.

Bakkerij Loeffen Wijchen stoot winkels af
In de wijk Weezenhof in Nijmegen wordt de winkel voortgezet door een medewerker.

Loeffen (42) stopt met de winkels uit strategische overwegingen. De bakker gaat zich volledig richten op zorginstellingen, bedrijfskantines, horeca en catering. Ook wil hij een webshop inrichten.

In oktober 2015 maakte zijn bedrijf een doorstart na een faillissement. De winkel in de wijk Leuvensbroek in Nijmegen werd toen al afgestoten, de andere twee winkels bleven open. Het gebak betrok Loeffen sindsdien van een andere bakkerij.

Goede beslissing

Loeffen komt nu tot de conclusie dat de overgebleven winkels onvoldoende hebben gerendeerd. ‘Wat is dat is, het is een goede beslissing zo’, vertelt medewerker Els Dibbets vanuit Wijchen. ‘We hebben het een jaar lang aangekeken, daar is deze beslissing uit voortgekomen.’

Loeffen vertelt in De Gelderlander dat veel klanten vooral in de winkels kwamen voor broodacties. ‘De wat luxere producten, zoals koekjes, cake en gebak, verkochten te weinig.’

De winkels blijven open tot eind dit jaar. Op 6 januari 2017 heropent de winkel in de Weezenhof.

Reageer op dit artikel