nieuws

10 jaar Schuurmans op de Schrans

Nieuws 119

Bakkerij Schuurmans is vandaag op de kop af 10 jaar gevestigd aan de Schrans 145 in Leeuwarden. Broer en zus Jacob en Greetje runnen het bedrijf sinds zij het in 2006 onverwacht overnamen van hun ouders. ‘Vandaag vieren we dit bescheiden met een lekkere traktatie voor onze jarenlange trouwe klanten!’, laat Greetje Geerligs-Schuurmans weten.

10 jaar Schuurmans op de Schrans
Bakkerij Schuurmans onthaalt klanten met bescheiden traktatie. Foto: Schuurmans

Bakkerij Schuurmans bestaat al sinds 1953. Greetje en Jacob komen uit een rijke en warme familietraditie van echte bakkers. ‘Pake (opa, red.) Jappie en beppe (oma) Neeltje begonnen het prachtige bedrijf ruim 62 jaar geleden aan de Wiardastraat 5 in Leeuwarden’, aldus Greetje.

In de jaren 70 nam zoon Hylke, één van de vier kinderen van Jappie en Neeltje, het bedrijf samen met zijn vrouw Sapie over. Er volgenden mooie maar ook roerige jaren. Er kwam eens een filiaal bij, er werden weer filialen afgestoten. De markt veranderde ontzettend, zowel op het gebied van eten als in de wijze van verkopen, toen ook internet zijn intrede deed.

Opeens opvolgers

Na wat omzwervingen besloten Jacob en Greetje in 2006 het bedrijf over te nemen van hun ouders. Dat was een verrassing voor Hylke en Sapie, want zij dachten hun tijd wel uit te zingen en het bedrijf dan te sluiten. Toen er opeens opvolgers bleken te zijn, gaf dat ook Hylke en Sapie een enorme boost, wat resulteerde in verhuizing van de Verlengde Schrans 8 (het inmiddels nog enige overgebleven filiaal) naar de Schrans. ‘Dat was een gelukstreffer! Want inmiddels zijn we hier vandaag dus op de kop af alweer 10 jaar gevestigd. Met een mooi bedrijf en heel veel plezier!’, aldus Greetje.

Kwaliteit

De onderneemster legt uit dat de kwaliteit van de producten van haar bedrijf door veel Leeuwarders wordt geroemd, getuige de groep vaste klanten die de bakkerij altijd weet te vinden. ‘Als lekkerste verwenner zijn we gespecialiseerd in groot- en kleinbrood, koek en belegde broodjes. In onze winkel vind de klant een ruim assortiment dagverse producten, om mee te nemen of om direct op te eten in onze gezellige lunchroom.’

 

Reageer op dit artikel