nieuws

Zeelandia koopt Engelse ingrediëntenproducent Flemings

Nieuws 145

Zeelandia breidt haar capaciteiten uit in Engeland met de aankoop van bakkerij-ingrediëntenproducent James Fleming & Co (Flemings). Momenteel is Flemings in handen van de in Duitsland gevestigde Südzucker Group. De verkoop zal definitief zijn op 1 januari 2017.

Zeelandia koopt Engelse ingrediëntenproducent Flemings
Mincemeat pie. Foto: Zeelandia

Deze overname maakt deel uit van de groeistrategie van Zeelandia en is een verdere versterking van hun positie in de Europese markt voor bakkerij-ingrediënten. Flemings is een toonaangevende Britse producent van vullingen met inbegrip van mincemeat (traditionele Kerstvulling), jam, gelei en caramels voor gebruik in industriële bakkerijen. Flemings’ expertise in combinatie met hun uitstekende marktpositie is van grote waarde voor Zeelandia. Het stelt Zeelandia in staat om het aanbod van bakkerij-ingrediënten in de Britse markt uit te breiden en zorgt ook voor een groei van het klantenbestand.

Dezelfde waarden

David Amos, Managing Director Zeelandia UK, vertelt: ‘James Fleming&Co heeft een lange traditie van kwaliteitsproducten en een grote expertise op het gebied van fruitvullingen en jams voor industriële bakkerijen. Bovendien hebben ze een cultuur waarin mensen zeer gewaardeerd worden. Deze tradities en normen zullen net zo waardevol zijn als ze eenmaal zijn geïntegreerd in Zeelandia. Als familiebedrijf met een historie die teruggaat tot 1900, delen we veel van dezelfde waarden.’

Koninklijke Zeelandia Groep CEO, Michiel de Ruiter, voegt toe: ‘Fruitvullingen en jams zijn een belangrijk onderdeel van het Zeelandia portfolio. De vraag naar fruitproducten en vullingen blijft stijgen. We hebben al twee uitstekende productielocaties voor fruitproducten, één in België (Aldia) en één in Tsjechië. Met deze overname kunnen we als groep onze productiemogelijkheden voor fruit en vullingen uitbreiden. Flemings zal de derde productielocatie zijn waar Zeelandia fruitproducten produceert.’

Reageer op dit artikel