nieuws

Warme bakker in pompshop Shell

Nieuws 70

Shell gaat als proef beginnen met een warme bakker op een aantal tankstations. De eerste warme bakker start in Amsterdam-West, meldt het Parool.

Warme bakker in pompshop Shell
Deli by Shell. Foto: Bert Jansen

Shell gaat in Amsterdam samenwerken met bakker Baker Street. ‘Het gaat niet om het ‘afbakken van voorgebakken brood’, zegt Ewout Eelkman Rooda van Shell tegen het Parool. ‘We gaan er de hele dag door met vers brood bakken. Dat is voor ons een hele verandering.’

Deli by Shell

De warme bakker is een belangrijk onderdeel van de nieuwe pompshop, Deli by Shell, die Shell op acht plekken in Nederland gaat uitproberen. De pompshop richt zich hiermee op forenzen die een boodschap zijn vergeten, maar ook op de buurt, zowel omwonenden als werknemers van bedrijven.

Eelkman Roorda: ‘De wisselwerking tussen de verkoop van brandstof en het aanbod in de winkel verandert. Er zijn nog altijd mensen die na het tanken snel iets uit de winkel meenemen, maar steeds vaker is de pompshop het doel op zich.’

Reageer op dit artikel