nieuws

Viering 115 jaar van Eijk met bijzonder bakfeest

Nieuws 53

Bakkersbroers Laurens en Denis van Eijk vieren op zondag 20 november het 115-jarig bestaan van hun ambachtelijke familiebedrijf. Tijdens de open dag zullen de bakkers van Van Eijk bakdemonstraties geven en kan er veel geproefd worden.

Viering 115 jaar van Eijk met bijzonder bakfeest
Van Eijk

De geschiedenis van Bakkerij van Eijk gaat terug naar het jaar 1901. Het jaar waarin Joost van Eijk het bedrijf startte. Aanvankelijk werd er van alles verkocht in de winkel en later ging men door toedoen van zijn zoon Louw zich meer richten op de bakkerij. Na de moeilijke oorlogsjaren waarin het brood op de bon was en er een gebrek aan grondstoffen ontstond, groeide het bedrijf gestaag verder en namen Ad en Frans, twee zonen van Louw, het bedrijf langzaam over. In 1973 werd een nieuwe bakkerij gebouwd en werden er naast het brood ook kruidenierswaren verkocht in de winkel en door middel van huis-aan-huis bezorging. In de jaren tachtig werd besloten hiermee te stoppen en zich te specialiseren in brood en banket. Laurens en Denis traden begin jaren negentig toe in het bedrijf als de vierde generatie ‘Van Eijk’. Zoals de tijden steeds veranderen, brachten zij ook de nodige veranderingen teweeg in het bedrijf en groeide Bakkerij van Eijk uit tot een echte specialist. In 2016 bestaat het bedrijf 115 jaar en is het één van de oudste bedrijven van Someren en nog altijd gevestigd op dezelfde locatie.

Assortiment

Laurens van Eijk: ‘We staan al sinds jaar en dag bekend om onze broden die vol van smaak zijn, lang vers blijven en uitstekend in te vriezen zijn. Eén van de geheime ingrediënten in veel broden is onze eigen desem die het brood veel smaak en goede korsteigenschappen geeft. Nieuw in ons assortiment zijn ambachtelijke glutenvrije broden en gebak die in een speciale bakkerij voor ons worden gebakken.’ Broer Denis vult aan: ‘Onze klant kan bij ons ook terecht voor vlaai, gebak, cake en koek. Wij maken echter wel hele bewuste keuzes. We zien ons assortiment zoals een chef-kok zijn menukaart ziet. We willen een compact, maar onderscheidend assortiment zoetigheden. Zo worden onze bavaroises bijvoorbeeld gemaakt met een 100 procent fruitpuree zonder toegevoegde suiker.’

Open dag

Op 20 november is iedereen russen 12.00 en 16.00 uur is welkom in de bakkerij aan de Boerenkamplaan 54 in Someren.

Reageer op dit artikel