nieuws

Van Walderveen bakt beste amandelstaaf Echte Bakkers

Nieuws 84

Van Walderveen, Joppen en John Treur slepen dit jaar de prijzen van de wedstrijd van de Echte Bakkers Beste Roomboteramandelstaaf van Nederland in de wacht.

Van Walderveen bakt beste amandelstaaf Echte Bakkers

Van Walderveen, De Echte Bakker met winkels in Geldermalsen, Waardenburg, Beesd en Buren stond vorig jaar ook in de finale en pakt nu de hoofdprijs. Joppen, De Echte Bakker in Breda mocht zich al eerder Beste Echte Bakker noemen en scoort nu een prachtige tweede plaats met de roomboteramandelstaaf. John Treur, De Echte Bakker in Oudewater staat voor het zevende jaar achtereen in de top drie en bewijst daarmee zijn constante topkwaliteit.

Keuring

In de voorronde van competitie konden alle Echte Bakkers gedurende drie weken hun roomboteramandelstaaf aanbieden voor de beoordeling. 145 staven werden gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester van grondstofleverancier en GildePartner Van der Pol, in samenwerking met de keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum. Bakkers werden toegelaten tot de finale als de roomboteramandelstaaf een 8,0 of hoger had gescoord. Voor de finalekeuring is bij de finalisten anoniem een roomboteramandelstaaf uit de winkel gehaald.

Kwaliteit is hoog

Dat de keuring leeft bij de bakkers blijkt wel uit het aantal telefoontjes dat Mark van Wijk kreeg voor aanvullend advies. Er zijn veel meer producten ingestuurd dan vorig jaar en het gestegen aantal finalisten laat zien dat de kwaliteit van deze inzendingen ook hoog is. Van Wijk: ‘Bakkers pakken het advies dat ze krijgen goed op. Het vaakst wijzen we op de aandacht voor de afwerking; het strijken met ei en het sluiten van het deeg.’

De finale

Dit jaar haalden twintig Echte Bakkers de finale. Van Walderveen, Joppen en John Treur zijn de terechte winnaars. De winnende roomboteramandelstaaf van Van Walderveen scoorde uitmuntend op smaak. ‘Daarnaast was het product echt heel strak van vorm en dat getuigt van vakmanschap’, aldus Keurmeester Mark van Wijk. Dick Geheniau van Van Walderveen kon het bijna niet geloven. Hij gaf wel aan dat hij heel wat uurtjes geoefend heeft om de roomboteramandelstaaf perfect te krijgen.

Reageer op dit artikel