nieuws

Sector reageert geschokt op overlijden Joop van der Veen

Nieuws 45

Bakker Joop van der Veen uit Franeker is zaterdag 12 november plotseling overleden aan een hartstilstand. Van der Veen was in Engeland, waar hij meedeed aan een autorally. Hij is vijftig jaar geworden.

Sector reageert geschokt op overlijden Joop van der Veen
Joop van der Veen stond bekend om zijn vooruitstrevende ondernemerschap. Foto: fb

Joop van der Veen had onder de naam Echte Bakker Van der Kloet acht bakkerswinkels in onder meer Franeker, Leeuwarden, Dronryp en Sint Annaparochie. Hij was ook actief in de kaatssport: Van der Veen nam als huismeester van de PC Franeker taken als kaartverkoop en het ontvangen van gasten op zich.

Vooruitstrevende bakker

Er is met grote droefenis gereageerd op zijn overlijden. De Franeker bakker was een gerenommeerd en vooruitstrevende ondernemer. Hij bouwde als één van de eerste bakkers in Noord-Nederland een centrale bakkerij op een industrieterrein van waaruit de filialen worden bediend.

Grote opzien baarde Van der Veen ook met zijn bakkerij- en horecaconcept dat hij een paar jaar geleden realiseerde in een oud kasteel in het centrum van Franeker.

Reageer op dit artikel