nieuws

Pandriks richt zich op Duitse markt

Nieuws 321

Pandriks heeft per 1 november de Duitse bio-bakkerij Gutes Gut Gebacken (GGG) en meelproducent Sauer Mühle overgenomen van W-E-G Stiftung & Co.

Pandriks richt zich op Duitse markt
Archief Bakkerswereld

Met de overname van GGG breidt Pandriks zijn diepgevroren bake-off productie uit naar het hart van Duitsland. Tevens zet het bedrijf een verdere stap richting haar strategische doelstelling om een leidende ambachtelijke bake-off bakker in Europa te worden. Met deze overname voegt Pandriks een bedrijf toe dat zich richt op de productie van hoogwaardig, ambachtelijk biologisch bake-off brood en zal blijven voortborduren op de biologische visie, gestart door de Duitse bio-pionier Wolfgang Gutberlet en voormalige zusterbedrijf Herzberger.

Met Pandriks als nieuwe partner kan GGG profiteren van de unieke Pandriks bake-off technologie en know-how om zo versnelde groei te realiseren. Pandriks voegt extra (biologische) productiecapaciteit toe en is vanaf heden in staat om haar steeds groter wordende pan-Europese klantenbestand te bedienen vanuit het centraal gelegen Fulda, Duitsland. GGG zal worden aangestuurd door Andreas Swoboda; hij zal zich met name richten op verdere omzetgroei van GGG.

Gutes Gut Gebacken en Sauer Mühle

GGG investeerde circa 50 miljoen in haar nieuw gebouwde biologische bake-off fabriek die 100 procent natuurlijk brood produceert op basis van het ‘Pandriks bake-off-concept’. Haar biologische ingrediënten zijn afkomstig uit de water aangedreven korenmolen Sauer Mühle gelegen in Bamberg (Beieren, Duitsland), die deel uitmaakt van de transactie. Met de controle over de gehele waardeketen, betreedt Pandriks de grootste biologische brood markt in Europa.

pandriks logo

Reageer op dit artikel