nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje: ‘BlTCH’

Nieuws 41

Lekkerste Lunchroombroodje: ‘BlTCH’

Johhny Ma van SAP Bagel & Juice Bar heeft met zijn inzending BlTCH de jury van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland weten te overtuigen. De bagel, met de opvallende naam ‘BlTCH’ is een klassieker in een modern jasje, zeer goed van smaak en een lust voor het oog, aldus de jury. BlTCH staat trouwens voor ‘Bacon, lettuce, Tomato, Chicken, Ham’, alhoewel veel gasten per abuis een ‘bitch’ bestellen.

Het Lekkerste Lunchroombroodje is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, mise en place, de originaliteit van de receptuur en uiteraard de smaak. Het gerecht bestaat uit een vers afgebakken sesambagel, belegd met Lollo Bianco salade, een salademix Mesclun, bourgondische beenham, tomaat, kaas, streaky bacon van Krull varken, huisgemaakte spicy garlic saus en gebakken uitjes. De prijs van het broodje bedraagt € 5,80.

De jury

Een greep uit de reacties van de juryleden: ‘Het gerecht zag er geweldig mooi en kleurrijk uit’, ‘De combinatie van smaken, en zeer zeker het gebruik van vlees, was subliem’, ‘Dit broodje was uitstekend te eten zonder te morsen, maar dan moet je het eigenlijk wel met de handen eten.’

Reageer op dit artikel