nieuws

Koninklijke start Nationaal Schoolontbijt

Nieuws 32

Leerlingen van de Leidse Telderschool ontbeten vanmorgen met prinses Beatrix in de Hortus Botanicus in Leiden. Samen gaven ze de aftrap voor het Nationaal Schoolontbijt. Op 2.720 basisscholen zitten maar liefst 520.000 kinderen deze week samen aan het ontbijt.

Koninklijke start Nationaal Schoolontbijt
Anp foto, Robin Utrecht

In de wintertuin van de hortus lagen op de vrolijk gedekte tafels allerlei gezonde etenswaren uitgestald, van bruine boterhammen tot mandarijntjes, smeerkaas, komkommers en appelstroop. Prinses Beatrix schoof aan de tafels aan en praatte geanimeerd met de kinderen, die allemaal een andere culturele achtergrond hebben. Eten deed ze zelf niet. Ze schonk thee, uit een oranje theepot. De Nationale Ontbijtweek duurt tot en met vrijdag. De hele week vinden op bijzondere locaties ontbijtbijeenkomsten plaats.

Tweede Kamer

Deze hele week staat in het teken van de belangrijkste start van de dag: het ontbijt. Op een groot aantal bijzondere locaties staan ontbijtbijeenkomsten gepland. In 255 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijtje op het stadhuis. Woensdag ontbijten kinderen met leden van de Tweede Kamer in Den Haag.

Jantje Beton

De Nationale Ontbijtweek is gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton, waarvan prinses Beatrix beschermvrouw is. Instanties die deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt, doen een donatie aan de stichting.

Reageer op dit artikel