nieuws

Inboedel failliete Stuurwold Bakkerij ter veiling

Nieuws 101

De inboedel van Stuurwold Bakkerij B.V in Eindhoven wordt ter veiling aangeboden. BVA Auctions houdt van 18 tot en met 23 november 2016 een  online faillissementsveiling. 

Inboedel failliete Stuurwold Bakkerij ter veiling
Een van de stukken die ter veiling wordt aangeboden. Foto: BVA

 De omvangrijke veiling met meer dan 500 kavels is vrijdag 18 november vanaf 12 uur live te bekijken aan de Parmentierweg 5 te Eindhoven.

Het veilingaanbod op het onlineplatform van BVA Auctions bestaat onder andere uit: Hein RVS rotatie-inrijdovens, puntenrijskast, kleinbroodinstallaties, kneedmachines, doseermachines, uitrolmachine, snijmachines, koelcontainers, RVS werktafels, platenkarren, broodkratten.

Doorstart niet haalbaar

Bakkerij Stuurwold in Eindhoven werd eind september failliet verklaard. Curator Guido Sanders meldt in het Eindhovens Dagblad dat hij de bakkerij heeft gesloten nadat een doorstart niet haalbaar bleek. Omdat medewerkers van Stuurwold in de twee eigen Schellens-winkels in Veldhoven en aan het Kastelenplein in Eindhoven werkzaam waren, zijn ook die zaken dicht gegaan. Dat geldt eveneens voor de bakkerij in Son waar Stuurwold-personeel het grootbrood produceerde.

De vijftien franchisewinkels van Schellens, die brood en banket betrokken van Stuurwold, betrekken inmiddels bij andere bakkers hun brood.

Omzet viel weg

Volgens de curator is Stuurwold in financiële problemen geraakt doordat ‘een aantal grote vorderingen’ niet werd betaald. Bovendien viel een deel van de omzet weg doordat een belangrijke afnemer elders brood ging inkopen, aldus Sanders.

Tachtig procent van de aandelen van de bakkerij was in handen van de investeringsmaatschappij In Between Europe, die ook de scepter zwaait bij Schellens.

 

Reageer op dit artikel