nieuws

Borgesius stapt na overname Bakkersland uit Bake Five

Nieuws 505

Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname van Bakkersland door Borgesius goed. Borgesius maakte deel uit van de coöperatie zelfstandige industriële bakkerijen Bake Five, maar met de overname zijn de ambities en strategische keuzes van Bake Five en Borgesius uit elkaar gegroeid en is besloten de samenwerking te beëindigen.

Borgesius stapt na overname Bakkersland uit Bake Five
Foto: Koos Groenewold

De familie Borgesius neemt alle aandelen Bakkersland over van investeerder Parcom Capital. Volgens de toezichthouder blijft na de overname voldoende concurrentie over.

Beroep is nog wel mogelijk

De ACM maakte het besluit vrijdag bekend en Bakkersland en Borgesius hebben het nieuws op 31 oktober al vernomen. Tegen het besluit kan nog wel beroep worden aangetekend bij de Rechtbank in Rotterdam, laat de ACM weten.

Twintig bakkerijen in het land

De bakkerijen gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. De nieuwe organisatie heeft door heel Nederland twintig bakkerijen, die werk bieden aan meer dan tweeduizend mensen. Topman Chris Deen van Bakkersland zei in juni al dat het ‘een mooie stap voor iedereen is waarbij onder meer kennis, technologie en producten over en weer worden gedeeld.’ De gecombineerde bakkerijorganisatie levert onder meer brood aan grote Nederlandse supermarktketens. Ook enkele Europese winkelbedrijven worden door de combinatie bediend

Bakkersland was al grootste speler

Bakkersland was al de grootste speler in de bakkerijsector met 15 bakkerijen. Het bedrijf is eigendom van investeerder Parcom, dat ook Uniekaas in het portfolio heeft. Bakkerij Borgesius is veel kleiner, het in 1895 opgerichte familiebedrijf heeft vijf vestigingen in Leeuwarden, Stadskanaal, Sappemeer, Nieuw Amsterdam en Arnhem. De laatste twee nam Borgesius in 2008 al over van Bakkersland.

Borgesius bakt voor diverse afnemers en opereert onder meer met de formules Bake-it, Het Bakkerscafé en The Bread Office.

Uit strategische overwegingen heeft het bedrijf de Bake Five-groep nu verlaten.

Klik hier voor het besluit van de ACM

Reageer op dit artikel