nieuws

Bakkerij Vreugdenhil beste bakker van Zuid-Holland

Nieuws 388

Bakkerij Vreugdenhil beste bakker van Zuid-Holland
De winnaars op een rij

Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk is verkozen tot Beste Bakker van Zuid-Holland. Over vier ingeleverde producten wisten zij de hoogste score te behalen. Bakkerij van den Berg (ook uit Maasdijk) en Echte Bakker van der Linden (uit Westmaas) eindigden op de tweede en derde plaats.

Dit werd bekend gemaakt tijdens de theatertour Bakkersverhalen in de Goudse Schouwburg. Ondernemers leverden in de categorieën Brood (volkoren busbrood en krentenbollen) en Banket (boterkoek en appelflappen) producten in. Deze werden gekeurd door een vakjury bestaande uit Roel Tegels (Meneba en BoulangerieTeam), Tom Tol (Meneba) en Martien Rooijackers (oud-ondernemer) voor de categorie brood. Peter de Wit (voormalig bedrijfsadviseur Heerlijk & Heerlijk) en Jan de Zeeuw (oud-ondernemer) keurden in de categorie banket.

Prijswinnaars

Naast deze algehele titel waren er ook prijzen in de categorieën Banket, Brood en Desem. Bakkerij Vreugdenhil veroverde de eerste plaats in beide categorieën. In de extra categorie Desem, die niet meetelt voor het eindklassement, ging Bakkerij Manintveld uit Rockanje met de prijs naar huis. Hieronder een overzicht van alle prijswinnaars 2016:

Beste Bakker van Zuid-Holland
Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 248,5 punten

Categorie Brood
1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 163,5 punten
2. Bakkerij van den Berg uit Maasdijk – 161,5 punten
3. Echte Bakker Langerak uit De Lier – 161 punten

Categorie Banket
1. Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk – 85 punten
2. Banketbakkerij van Dijk uit Gouda – 84 punten
3 Echte Bakker Bleumink uit Stellendam – 83 punten

Desembrood
Bakkerij Manintveld uit Rockanje – 82 punten

Reageer op dit artikel