nieuws

Bakkerij Hirdes opnieuw Top Bakker van het Jaar

Nieuws 51

Bakkerij Hirdes uit Krabbendijke is Top Bakker 2016, een eretitel die voortkomt uit een onderlinge competitie van de Top Bakkers. De titelwinnaar is begin deze week bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de organisatie.

Bakkerij Hirdes opnieuw Top Bakker van het Jaar
V.l.n.r. Nico Colenbrander, Patrick Tissen, Karel van der Est en Wim Doedens

Patrick Tissen, commercieel directeur van Top Bakkers, reikte de beker met veel lof en trots uit aan Karel van der Est van Bakkerij Hirdes. Van der Est, medevennoot van Bakkerij Hirdes, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. Dolgelukkig aan de ene kant en tegelijk teleurgesteld dat eigenaar Dick Hirdes vanwege trieste familieomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Kort na de bekendmaking feliciteerde algemeen directeur Wim Doedens van Top Bakkers per telefoon Dick Hirdes en ‘voelde’ door de lijn de trots en blijdschap van de nieuwe Top Bakker van het Jaar.

Score-elementen

Het bedrijf scoorde 123.8 punten, een score die traditiegetrouw is opgebouwd uit 9 hoofdcategorieën waaraan jaarlijks nieuwe actuele criteria worden toegevoegd. De beoordelingen van het Nederlands Bakkerij Centrum staan hierbij centraal.

Daarnaast beoordelen de accountmanagers van Top Bakkers jaarlijks de uitstraling van de bakkerij bij alle aangesloten bedrijven en spelen wettelijke criteria op gebied van etikettering en productinformatie (GS1-das) een belangrijke rol. ‘Ook kijken we naar de organisatiegraad van de bakkerij, waaronder elektronische facturatie en de behaalde certificaten op gebied van voedselveiligheid’, aldus Nico Colenbrander, kwaliteitsmanager van Top Bakkers. Daarbij is het behalen van een FSSC 22000-certificaat tegenwoordig noodzaak voor een plaats in de Top 20.

Het lekkerste brood

Bakkerij Hirdes is een geweldig voorbeeld van en voor Top Bakkers, laat de jury weten. ‘De bakkerij staat voor warmte, vakmanschap, professionaliteit en service. Daarnaast heeft Bakkerij Hirdes een grote passie voor hun eigen streekproducten en zijn onder andere de bolussen en de worstenbroodjes een groot regionaal succes. Daarnaast heeft de bakker een warm hart voor zowel klanten als medewerkers.’

Het netwerk

Top Bakkers is een organisatie van 63 aangesloten bedrijven, ‘inspirerende en bevlogen ondernemers’, laat de organisatie weten. Naast vakmanschap en de beste ingrediënten staan mens, milieu en omgeving hoog in het vaandel. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management. Bij Top Bakkers zijn zowel kleinere als middelgrote ondernemingen aangesloten die retail en horeca beleveren.

Reageer op dit artikel