nieuws

Acht bakkerijen nog in de race voor titel Leerbedrijf van het Jaar

Nieuws 40

De commissie Leerbedrijf van het Jaar 2017 heeft 16 november acht bedrijven geselecteerd voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij.

Acht bakkerijen nog in de race voor titel Leerbedrijf van het Jaar
Het team van Banketbakkerij Oonk, met eigenaar Marc Oonk uiterst links, werd vorig jaar tot Leerbedrijf van het Jaar verkozen.

De volgende bedrijven zijn geselecteerd:

• Bakkerij Dunselman, Den Helder
• Brood en Banketbakkerij Hulleman, Aalsmeer
• Lex Verkley, Soest
• Christian Chocolaterie Patisserie, Oss
• Bakkerij Vreugdenhil, Maasdijk
• Patisserie Linnick, Amsterdam
• Luxe Bakkerij Ton van Hees, Oud Gastel
• Echte Bakker Lenes, Heerenveen

Audits

De acht geselecteerde leerbedrijven krijgen in januari 2017 een audit in hun bedrijf. Tijdens de audit worden de bedrijven op basis van bekendgemaakte beoordelingscriteria beoordeeld. Daarbij wordt gelet op de onderdelen: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Ook worden de praktijkbegeleider, de leerling en het ROC gevraagd om hun visie op het leerbedrijf.

Op donderdag 9 februari 2017 nomineert de commissie op basis van de auditrapportages drie leerbedrijven voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij. Maandag 13 maart 2017 mogen de genomineerde leerbedrijven hun opleidingsfilosofie toelichten bij de commissie.

De winnaar van de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar 2017 Bakkerij’ wordt op 4 april 2017 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekend gemaakt.

De commissie

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, ROC, SBB en winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Logo VLvhJ2017

Reageer op dit artikel