nieuws

100 Jaar bakken in Vlaardingen op schrift gesteld

Nieuws

100 Jaar bakken in Vlaardingen op schrift gesteld
Frank Hazenberg overhandigt het boekje '100 jaar bakken in Vlaardingen'aan Leo Lucassen (r) van Steensma, terwijl uitgever Anderson toekijkt. Foto: Hans Bakker

Deel 38 uit de serie ‘Van ’t Oft naar ’t Oofd’ is vorige week gepresenteerd bij Royal Steensma BV in Vlaardingen. Het door streekmuseum Jan Anderson uitgegeven deel heeft als titel ‘100 jaar bakken in Vlaardingen’.

De uitgave is geschreven door Frank Hazenberg. Leo Lucassen van Royal Steensma BV, dat Damco in Vlaardingen heeft overgenomen, heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen op de locatie van Steensma in Vlaardingen. Dat gebeurde onder toeziend oog van leerlingen van ROC Zadkine afdeling brood en banket, collega-bakkers en uitgever Jan Anderson.

Frank Hazenberg vertelt: ‘Mede door de rondleiding door de interessante marsepein, amandelspijs en banketpoederfabriek hebben mijn leerlingen een leerzame ervaring en een inzicht in de geschiedenis van ons fantastisch mooie vak gekregen.’

 

Reageer op dit artikel