nieuws

Volkoren op de korrel bij Keuringsdienst van Waarde

Nieuws 1412

De Keuringsdienst van Waarde besteedt in de uitzending van 13 oktober aandacht aan volkoren. In het programma komt naar voren dat er over meel en bloem nogal wat misverstanden bestaan, ook in de sector zelf.

Volkoren op de korrel bij Keuringsdienst van Waarde
Uitzending Keuringsdienst van Waarde - brood.

‘Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit’, meldt omroep NPO. De uitzending besteedt aandacht aan volkoren. En wat is bruin dan precies? ‘Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet’, aldus de Keuringsdienst van Waarde. ‘Van witte bloem kun je bruine broodjes bakken

Online te bekijken

In de uitzending komt een aantal winkelmedewerkers en bakkers aan het woord. Opvallend is dat de uitleg over hoe volkorenbrood nu feitelijk wordt samengesteld nogal uiteenloopt.

Brood.net

Brood.net vestigt naar aanleiding van de uitzending de aandacht op een consumentenfilmpje waarin de verschillen kort worden uitgelegd. De kleur van een brood zegt anno 2016 namelijk niet per definitie iets over het gehalte aan voedingsvezel, vitamines en mineralen. De ingrediënten doen dit wel.

Brood.net meldt: ‘Belangrijk is om te weten of het brood voornamelijk van bloem (basis voor witbrood), meel (basis voor bruinbrood) of volkorenmeel (basis voor volkorenbrood) is gemaakt. Dan heb je antwoord op de vraag of er minder of meer graanvezels en voedingstoffen in het brood zitten.

Reageer op dit artikel