nieuws

Vegansuper biedt ook brood en puddingbroodjes

Nieuws 85

In de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen is donderdagmorgen de eerste volledig veganistische supermarkt opengegaan. Onder de naam Vegansuper hebben Johhny en echtgenote Benny Lobo de ‘geheel plantaardige’ supermarkt in gebruik genomen.

Vegansuper biedt ook brood en puddingbroodjes
Eerste Vegan-supermarkt in Groningen is 20 oktober 2016 geopend. Foto's: Jan Willem van Vliet

In de Vegansuper worden onder meer ook veganistisch brood, puddingbroodjes en croissants  verkocht van Bakkerij Baq in Groningen.

Vrij compleet

Het echtpaar Lobo is erg verheugd met de opening. ‘Het voelt nog wat onwerkerkelijk, nu alles klaar is’, zegt Benny Lobo in het Dagblad van het Noorden. Het assortiment is volgens haar vrij compleet, ‘maar mochten klanten toch iets willen wat er niet is, dan kunnen ze dat gerust aangeven’, aldus Benny Lobo.

In de Vegansuper is ook brood te krijgen. Foto: Jan Willem van Vliet

In de Vegansuper is ook brood te krijgen.  

Hele klus

Hoewel er steeds meer vegetarische producten in de reguliere supermarktschappen liggen, is het voor veganisten nog altijd een grote klus om veganistische producten te vinden. Veel vegetarische producten bevatten ei of melkeiwit. De eigenaren claimen dat hun supermarkt geheel veganistisch is. Zij zijn zelf nu bijna een jaar veganist en merkte al snel hoe lastig het is om aan veganistische producten te komen. ‘Je moet met je leesbril op de winkel door om alle etiketten te lezen, want ook in veel vleesvervangende producten zitten bijvoorbeeld toch dierlijke eiwitten.’

In Nederland zijn behalve in Groningen alleen in Den Haag en Amsterdam veganistische supermarkten te vinden.

Reageer op dit artikel