nieuws

Puratos zet desembibliotheek online

Nieuws 89

Puratos heeft zijn zuurdesembibliotheek uitgebreid met een website waarop een uitgebreide collectie desems te vinden is. De site is eind september online gezet en voor iedereen toegankelijk.

Puratos zet desembibliotheek online
Het logo van de zuurdesembibliotheek online.

De website The Quest for Sourdough is een non-profit-initatief van Puratos. Het is een uitbreiding van de Puratos Sourdough Library, die in 2013 geopend werd en die op dit moment 87 feitelijke desems uit de hele wereld beheert.

Uit deze 87 werden meer dan 1500 melkzuurbacteriën en 700 verschillende gisten  in kaart gebracht.

Online-versie

In de online-versie zijn inmiddels 181 desems met foto’s en tekst aanwezig. De virtuele bibliotheek  en is voor iedereen toegankelijk.  Wie een kijkje neemt, ziet wat het nut is van The Quest. De werkwijzen zijn erin vastgelegd voor het nageslacht. Bovendien is de site is een bron van inspiratie voor iedereen die desembrood bakt of wil gaan bakken.

Reageer op dit artikel