nieuws

Nationaal Schoolontbijt steunt Jantje Beton

Nieuws 28

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton. Tijdens de 14e editie van het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland gaan op 2.720 basisscholen ruim 520.000 leerlingen samen ontbijten.

Nationaal Schoolontbijt steunt Jantje Beton

Schoolklassen in het hele land brengen in de week van 7 tot en met 11 november ook hun burgemeester een ontbijtje op het stadhuis. Met deze ontbijtjes, lesmateriaal over ontbijten en aandacht voor Jantje Beton laat Het Nationaal Schoolontbijt zien dat eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen een goed begin van de dag is.

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix opent dit jaar het Nationaal Schoolontbijt in Leiden in de Hortus Botanicus. Hier gaat ze aan tafel met leerlingen van Leidsche basisscholen De prinses is beschermvrouwe van Jantje Beton.

Jantje Beton

Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Goede voeding en vrij buitenspelen en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen; juist nu blijkt dat 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt. Jantje Beton stimuleert gemeenten en professionals om te zorgen voor voldoende uitdagende speelruimte in de directe woonomgeving van kinderen en betrekt daar de kinderen zelf bij. De donatie aan Jantje Beton komt tot stand door de symbolische bijdrage van gemeenten die deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Jantje Beton gebruikt het geld voor kwetsbare kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is.

Reageer op dit artikel