nieuws

Joost Snijders bakt lekkerste vlaai van 2016

Nieuws

Joost Snijders bakt lekkerste vlaai van 2016
Bakeplus

Joost Snijders, de Echte Bakker uit Stramproy, is dit jaar de winnaar geworden van de dertigste editie van de Limburgse vlaaikeuring 2016.

Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel Lekkerste ambachtelijke vlaai, dit jaar met de Kersen- en de Rijstevlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een geselecteerde professionele jury. Eén bakker mag zich een jaar lang ‘lekkerste vlaaibakker van 2016’ noemen. Dit jaar is de grote winnaar Joost Snijders de Echte Bakker uit Stramproy. Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell eindigde op een tweede plaats. De derde prijs is naar Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek gegaan.

Aantal deelnemende bakkers fors gestegen

‘Het aantal deelnemende Ambachtelijke Bakkers is dit jaar fors gestegen naar liefst 57 deelnemers! Een geweldig aantal’, aldus Jules Peeters van Bakeplus, lid van de organisatie van de Vlaaikeuring. ‘Een aantal jaren op rij schommelde het deelnemersaantal rond de veertig, met dank aan de inspanningen van onder anderen partners van de Vlaaikeuring Friesland Campina en Sonneveld is het aantal deelnemers gestegen. Op naar de zeventig!’.

‘De vlaai is Limburgs trots en dat moeten we koesteren, en wie maakt er nou lekkerdere vlaaien dan de Ambachtelijke bakker!?’ besluit Peeters.

Luxevlaai en Tarwe busbrood

Nieuw dit jaar waren de keuring van de Luxe vlaai en het Tarwe busbrood. Echte Bakker Thijs Koolen uit Ell heeft gewonnen in de categorie Tarwe busbrood. In de categorie Luxevlaai bleek Pijpers Brood en Banket uit Venlo de beste.

De jeugd heeft de toekomst

Ook de talenten mochten van zich laten spreken tijdens de vakwedstrijden. Leerling bakkers hadden zich massaal ingeschreven voor de wedstrijden om zich te meten met hun studiegenoten van andere scholen en om zich in de kijker te spelen bij wellicht hun toekomstige werkgevers.

Reageer op dit artikel