nieuws

Heerlijk & Heerlijk scherpt visie aan

Nieuws 85

Heerlijk & Heerlijk scherpt visie aan
Rick Out, managing director van Heerlijk & Heerlijk, legt uit waarom de organisatie kiest voor de naam Patisserie College. Foto: Henk Riswick

Heerlijk & Heerlijk heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan een nieuw visieplan. Eén van de nieuwe actiepunten is het niveau van het assortiment te verbeteren. Om dit te bewerkstelligen gaat Heerlijk & Heerlijk zelf opleidingen verzorgen.

Dit vertelt Rick Out in een interview met Bakkerswereld. Na een kleine uitstap is Out weer terug bij Heerlijk & Heerlijk als Managing Director. Het dagelijks bestuur heeft voor Heerlijk & Heerlijk een nieuw visieplan opgesteld. Kern van het plan is om de passie terug te brengen naar de vakman en kennis terug naar de consument.

Terug naar de basis

Out: ‘Wij willen onze leden weer op een ambachtelijke manier gaan werken, terug naar de basis. Wij zijn namelijk van mening dat er veel kennis verloren is gegaan bij de banketbakker, als gevolg van het werken met standaard mixen. Men moet stoppen met het gebruiken van deze mixen en zelf weer gaan produceren. Door terug naar de basis te gaan en weer trots te zijn op je product. Tevens zorgt dit ervoor dat je je als ondernemer kunt onderscheiden van supermarkten en collega-bakkers.’

Normering

Heerlijk & Heerlijk wil tevens dat het niveau van haar leden gewaarborgd is. ‘Mensen moeten trots zijn om bij Heerlijk & Heerlijk aangesloten te zijn. Daarom gaan we alle bedrijven toetsen aan de hand van meerdere onderdelen; productbeoordeling, winkelbeoordeling, vergaderbezoek en de jaarcijfers. Aan de hand van deze beoordelingen krijgt de ondernemer een cijfer. We streven naar een 7,8, dan heeft de ondernemer een gezond rendement en is er ruimte om te investeren, mocht dit niet gehaald worden dan wordt het lid ondersteund op de minder goede onderdelen  Leden die onder dit cijfer zitten moeten extra hard aan de bak om dit onderdeel op te vijzelen. Uiteraard helpen wij hen daarbij. Maar mocht het cijfer na twee jaar nog steeds lager zijn dan een 7,8, dan zijn wij genoodzaakt om afscheid te nemen van de ondernemer.’

Lees in Bakkerswereld 11 het volledige interview met Rick Out over de toekomstplannen van Heerlijk & Heerlijk.

Reageer op dit artikel