nieuws

Doek valt voor ‘Bakker van het Grofje’

Nieuws 192

‘De Bakker van het Grofje’ in de regio Arnhem is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van Overijssel. Curator Edo Nijdam van Dommerholt Advocaten uit Zwolle buigt zich over de afwikkeling van schulden van ondernemer Richard Olsman uit Hardenberg.

Doek valt voor ‘Bakker van het Grofje’
Het is de vraag wat er met de bakkerij in het hart van Arnhem, die haar naam dankt aan een van de specialiteiten, gaat gebeuren.

Olsman nam in het voorjaar van 2015 het uit 1904 stammende familiebedrijf Bakkerij Van der Meijden aan de Ruiterstraat in Arnhem over. Dit gebeurde nadat bakker Gerrit-Jan van der Meijden zijn werk door ziekte noodgedwongen moest staken.

Ambitie

Olsman had bij de overname de ambitie om het aantal zaken flink uit te breiden. Hij runde samen met een compagnon onder meer De Zeven Aren in Zevenaar en Oosterbeek, die begin dit jaar door de belastingdienst zijn gesloten.

In september sloten Lunchroom Lauriaan Downtown aan de Koningstraat in Arnhem en de Bakker van ’t Grofje in Elst. Met een nieuwe bakkerij in Kronenburg hoopte Olsman uit de problemen te komen. Twee weken geleden ging die zaak en de bakkerszaak aan de Ruiterstraat dicht.

‘Levenswerk kapot’

‘Doodtriest vind ik het’, reageert bakkersvrouw José van der Meijden in De Gelderlander. ‘In anderhalf jaar tijd is ons levenswerk kapot gemaakt.’

Olsman geeft in dezelfde krant aan dat hij pas over een paar weken inhoudelijk op het faillissement kan reageren. Hij spreekt de verwachting uit dat Van der Meijden de zaak zal voortzetten. Op dit moment is de curator aan zet.

Reageer op dit artikel