nieuws

Limburgse leerlingbakkers strijden om titel Grootste Talent

Nieuws 49

Bij Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen nemen donderdagmiddag 13 oktober negen derdejaars bakkersstudenten het in een ‘bake off’ tegen elkaar op. De vraag is wie van hen de beste appelvlaai maakt. De leerling bakkers strijden om de titel Grootste Bakkerstalent 2016.

Limburgse leerlingbakkers strijden om titel Grootste Talent
Archief Bakkerswereld

Deze week is de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. In het kader daarvan worden vanmiddag in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond de hobbybakkers, echte bakkers en bakkersleerlingen bekendgemaakt die de lekkerste vlaai en het beste bruine brood bakken. ‘Uiteraard hopen we dat onze studenten in de prijzen vallen’, zegt Ellen Verber, docent Gilde Opleidingen. ‘Ze zijn in ieder geval enthousiast aan de slag gegaan en hebben mooie, originele producten opgeleverd.’

Eerstejaars maken vandaag in Roermond kans op een podiumplek en krijgen een certificaat van deelname als hun vlaai een voldoende krijgt. De beste studenten van het tweede en derde leerjaar van Gilde Opleidingen, Arcus College en Summa nemen morgen deel aan de ‘bake off’.

Bake off

De ‘bake off’ voor de negen beste tweedejaars bakkersstudenten vindt plaats bij Arcus in Heerlen; die voor de negen beste derdejaars bij Gilde Opleidingen aan de Laaghuissingel in Venlo. De ‘bake off’ begint om 14.00 uur. Tussen 17.00 en 18.00 uur is de uitslag bekend en weten wie van de studenten de beste appelvlaai bakt en zich het Grootste Bakkerstalent 2016 mag noemen.

Reageer op dit artikel