nieuws

Annemarie wint Heel Holland Bakt

Nieuws 99

Annemarie wint Heel Holland Bakt
Heel Holland Bakt, hier met winnares Annemarie, zorgt ervoor dat consumenten waardering krijgen voor het bakkersvak, tegelijkertijd is het gevaar dat 'iedereen denkt bakker te kunnen worden', waarschuwen vakgenoten. Foto: HHB

Annemarie mag zich de beste thuisbakker van Nederland noemen. Ruim 2,8 miljoen kijkers zagen de finale uitzending van Heel Holland Bakt waarin Annemarie medekandidaten Francis en Guido versloeg.

Na de finale van Heel Holland Bakt mag Annemarie zich de beste thuisbakker van Nederland noemen. Zij versloeg publieksfavoriet Francis en Guido.

Finale

De finale bestond uit drie rondes; de signatuuropdracht, de technische opdracht en de finaleopdracht. Bij de eerste opdracht kwam Annemarie niet sterk uit de hoek, haar gevulde domes werden door tijdgebrek niet netjes afgewerkt.

Het maken van een luchtige aardbeientaart bij de technische opdracht ging Annemarie beter af. Juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven beoordeelden haar taart als beste.

De uitslag hing af van de finaleopdracht, bestaande uit een zandkasteel van schuimgebak. Alle drie de finalisten maakten een uitstekend spektakelstuk. Toch koos de jury voor Annemarie als winnares van de serie. Over de gehele linie genomen leverde zij volgens hun de beste prestaties.

Toekomst

Op de website van Heel Holland Bakt reageert de kersverse winnares op de winst: ‘Ik had me voorgenomen om dit jaar te bedenken wat ik precies wil gaan doen op werkgebied. Ik twijfelde of ik iets voor mezelf wilde beginnen. Je kunt wel blijven dromen, maar soms moet je gewoon stappen zetten. Mijn kinderen zijn nu nog klein en als je veel werkt mis je ook veel. Voor je het weet zijn ze groot. Ik ben er nog niet uit wat ik precies wil. Juist mijn deelname en winst bij Heel Holland Bakt zorgen dat het lastiger wordt om dat te bedenken. Het kan zijn dat er nu ook hele andere deuren openen.

Ik zie mezelf nog niet zo snel mijn baan opzeggen om alleen nog maar te bakken. Ik heb altijd gezegd dat ik een theehuisje wil, waar ik zelf lekkere gebakjes maak. Maar dat is alleen maar leuk als je er niet van hoeft te leven. Wie weet wat er nu mogelijk is, wat eerder niet mogelijk was. Daar ga ik de komende tijd eens goed over nadenken!’

Reageer op dit artikel