nieuws

Speculaas wordt weer gekeurd op Beko Najaarsdagen

Nieuws

Speculaas wordt weer gekeurd op Beko Najaarsdagen
Over anderhalve week kunnen bakkers hun speculaas meebrengen naar de Beko Najaarsdagen. Foto: VMN

Beko organiseert tijdens de Najaarsdagen opnieuw een keuring van speculaas. De keuring is onderverdeeld in drie categorieën: speculaasjes zonder amandelen, speculaasjes met amandelen en gevulde speculaas. De producten kunnen op de najaarsdagen op 19 en 20 september worden aangeleverd.

Bakkers mogen in één van de categorieën of in alle drie producten inzenden. Deze worden gekeurd door een vakjury en een consumentenjury. De speculaasjes en het gevulde speculaas zijn ook door de beursgangers te bewonderen. Bij de keuring ziet alleen de consumentenjury overigens de verpakking; de presentatie weegt ook mee in de consumentenbeoordeling.

Deelname

Om deel te nemen, kunnen bakkers zich op twee manieren inschrijven: vooraf online bij Beko Coöperatie, waarmee ook het bezoek aan de beurs wordt aangekondigd en de bezoekersbadge klaarligt. Of spontaan op een van de twee dagen zelf.

Vorig jaar zijn 309 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd. De jury koos per provincie een winnaar in elk van de de categorieën. De overall-winnaar mag zich een jaar lang ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ noemen. Vorig jaar won ambachtelijke Bakker Theo Engelen uit Bemmel met zijn speculaasjes zonder amandelen.

De najaarsdagen vinden plaats in het Congrescentrum Nieuwegein-Utrecht, in het zogeheten NB-Congrescentrum aan de Blokhoeve 1 in Nieuwegein.

 

Reageer op dit artikel