nieuws

Smaakt naar meer met Peter Bienefelt trekt 1,3 miljoen kijkers

Nieuws 88

Smaakt naar meer met Peter Bienefelt trekt 1,3 miljoen kijkers
Screenshot van de aflevering Smaakt naar meer van woensdag 21 september, met Peter Bienefelt helemaal links. Naast hem Joke Bruijs en Guido Weijers.

Smaakt naar meer, de spin-off van Heel Holland Bakt met André van Duin, begint op stoom te raken. De derde aflevering, waarin Meester Boulanger Peter Bienefelt als gastbakker optrad, trok gisteravond maar liefst 1,3 miljoen kijkers.

Dat is beduidend meer dan vorige week, de warmste septemberdag ooit. ‘De potentiële liefhebbers van baksels hadden toen wel wat beters te doen’, meldt Omroep Max op zijn site. Deze week waren behalve Bienefelt ook Joke Bruijs en Guido Weijers te gast in Smaakt naar meer om na te praten over de Heel Holland bakt-aflevering van afgelopen zondag, die in het teken stond van brood.

Holtkamp en Goossens

In  de eerste en de tweede aflevering van Smaakt naar meer nodigde de omroep respectievelijk Master of Pasty Jeroen Goossens uit Almere en patissier Cees Holtkamp uit Amsterdam uit om vanuit hun vakmanschap mee te praten over de uitzendingen van Heel Holland Bakt.

Mooie opsteker

De kijkcijfers zijn behalve voor de omroep een mooie opsteker voor het ambacht van de brood- en banketbakker, vindt ook Peter Bienefelt. ‘Goed te horen dat het positief was voor ons vak, dat was ook zeker de insteek. We hebben een bijzondere en leuke dag gehad, die je niet snel vergeet’, aldus de  Meester Boulanger die in de uitzending in 42 seconden liet zien hoe je een vlechtbrood van zes strengen wél vlecht.

 

Reageer op dit artikel