nieuws

Bakkerij van het Grofje stopt met twee zaken

Nieuws 79

Bakkerij van het Grofje stopt met twee zaken
Het is de vraag wat er met de bakkerij in het hart van Arnhem, die haar naam dankt aan een van de specialiteiten, gaat gebeuren.

Bakkerij van het Grofje stoot noodgedwongen twee zaken af om zicht te focussen op overige zaken, meldt de Gelderlander.

Tegenvallende klandizie en te hoge kosten liggen ten grondslag van het besluit van Richard Olstman. Zijn lunchroom Lauriaan Downtown aan de Koningstraat in Arnhem bracht te weinig op. ‘Met tien tafeltjes was het gewoon te klein in verhouding met de huur en de personeelskosten. Ik hield er niks aan over’, vertelt hij aan de Gelderlander.

Ook zijn winkel in Elst stoot Olstman af. Onwil van de gemeente om in Elst de ondernemer tegemoet te komen speelde ook mee, aldus Olsman. ‘Onze goedlopende verkoop op zondagmorgen werd verboden. Ook mochten we geen reclamebord voor de winkel van Kruidvat zetten met een verwijzing naar onze zaak in de buurt.’

Focus op overige zaken

‘We gaan nu door met ’t Grofje en de Lauriaan in winkelcentrum Kronenburg en met de voormalige bakkerij Van der Meijden in de Ruiterstraat.’ Zijn zaak in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid loopt goed. ‘Daar hebben we nu 300 vierkanter meter ter beschikking, tegenover de drukke Albert Heijn XL’, vertelt hij.

Reageer op dit artikel