nieuws

Bakker met Ster 2016-2017 van de baan

Nieuws 229

Bakker met Ster 2016-2017 van de baan
Bakker met Ster-voorzitter Jos den Otter tijdens de uitreiking van de sterren tijdens het event Bakker met Ster 2015-2016. Foto: Bakker met Ster

De editie van Bakker met Ster 2016-2017 gaat niet door. De organisatie heeft te weinig deelnemers kunnen inschrijven om het evenement tot zijn recht te laten komen.

Deelnemers konden zich tot en met maandag 26 september aanmelden. Dat is niet voldoende gebleken. De organisatie hield het aantal aanmeldingen de afgelopen dagen voor zich, naar nu blijkt omdat die lager uitviel dan het minimum vereiste aantal van 136 deelnemende winkels in de vorige editie. ‘Of het er veel of weinig zijn, moet voor de ondernemers die overwegen mee te doen geen verschil maken. Je doet mee omdat je bedrijf naar een hoger plan wilt tillen’, zei projectleider Jasper Kuitems van de organisatie vorige week nog vol goede moed.

Niet voldoende vruchten afgeworpen

Bakker met Ster presenteerde zich de afgelopen weken onder meer bij het BakePlus Event, de Beko Najaarsdagen en bij Ambacht&Business, maar dat heeft niet voldoende vruchten afgeworpen. In de vorige editie viel vooral de deelname van veel Heerlijk&Heerlijk-leden op, net als de afwezigheid van eerdere deelnemers uit het gemengd bedrijf.

Verklaring van het bestuur

Het bestuur van Bakker met Ster verklaart dat het ondanks successen in het verleden heeft moeten besluiten om de editie 2016-2017 niet door te laten gaan. Het geringe aantal inschrijvingen ligt daaraan ten grondslag.

‘Als reden om niet deel te nemen noemen oud-deelnemers bijvoorbeeld: we hebben de rapportage van afgelopen jaar nog niet voldoende kunnen implementeren’, meldt het bestuur. ‘Ook speelt mee dat er een te korte tijd ligt voor de aanvang van de editie 2016-2017. Voor het vervolg van Bakker met Ster gaat het bestuur samen met de verschillende partners in overleg over de te nemen stappen.’

Het bestuur verklaart verder dat Bakker met Ster sinds 2009 een succesvolle spiegel is voor ondernemende bakkers, ‘die door feedback van professionals en publiek meer leren over hun sterke punten en verbeterpunten. Bij elke editie heeft de organisatie de methode van beoordeling vakkundig en uitvoerig aangescherpt in overleg met eerdere deelnemers. Deelnemers van alle edities en hun teams gaven aan veel baat te hebben bij de rapportages en adviezen. Sterwinnaars die hun titel goed uitdroegen, zagen dat beloond in hun omzet en de waardering van hun klanten.’

 

Reageer op dit artikel