nieuws

Van Maanen opent relax-winkel in Woerden

Nieuws 69

Bakkerij van Maanen uit Rijnsburg heeft een nieuwe vestiging geopend in Woerden. Bij het speciale winkelconcept van Van Maanen is in Woerden een nog grotere rol weggelegd voor horeca.

Van Maanen opent relax-winkel in Woerden
De nieuwe vestiging in Woerden. Foto's: Van Maanen

Het pand aan de Rijnstraat 40 in Woerden is gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw en is herkenbaar aan een gevelsteen met een leeuw. De begane grond, de vide en de eerste verdieping zijn ingericht volgens het speciale concept van de Bakker van Maanen-winkels. Dit is de 52e vestiging.

‘Ons uitgangspunt is een mix van de tuinkamer en de huiskamer: knus, gezellig en groen,’ vertelt Annemiek Lindhout, verantwoordelijk voor de look and feel van de winkels. ‘Op alle verdiepingen werken we met veel groen. Zo brengen we ‘buiten’ naar binnen.’

Meer horeca

Terwijl in de andere filialen de horeca ondersteunend is aan de bakkerswinkel, is het ontspanningsgedeelte in filiaal Woerden beduidend groter. Dat is bij binnenkomst direct zichtbaar.

Bij de bakkerij waar het Handgemaakt-assortiment wordt gemaakt, is een koffiebar ingericht. Een stukje verder is een binnentuin met loungebanken. Vanaf de vide heeft de gast zicht op de bakkers die aan het werk zijn en op de barista. Op de eerste verdieping kijk de klant naar een modern aangelegde tuin waarin de planten in oude kratten zijn gezet.

Primeurs

De winkel in Woerden is het eerste filiaal waar ook alcohol wordt geschonken. Naast het assortiment Handgemaakt brood, de handgemaakte taarten, de broodjes en het gebak zijn er ook non-food producten te koop. Dit assortiment bestaat uit serviesgoed, glaswerk, kookboeken, theedoeken, wekpotten en mixen waarmee je thuis zelf koekjes of Handgemaakt brood kunt maken.

Reageer op dit artikel