nieuws

‘Niet mamma zorgt meer voor het eten, maar Picnic’

Nieuws 22

Bezorgsupermarkt Picnic levert volgende week lunchpakketten voor eerstejaars studenten in Utrecht. Op die manier wil het bedrijf de studenten aan zich binden. ‘Mamma zorgt niet meer voor het eten maar wij.’

‘Niet mamma zorgt meer voor het eten, maar Picnic’
De websuper levert ook brood bij de boodschappen. Foto: Distrifood

De websuper verzorgt van 15 tot en met 18 augustus de lunch voor 4000 leerlingen die gedurende de zogeheten UITweek in Utrecht kennismaken met hun nieuwe stad. In totaal levert de online partij 16.000 lunches.

Proefritje maken in bezorgwagentje

Tegelijkertijd zegt Picnic dat studenten die op zoek zijn naar een bijbaantje na de lunch een proefritje kunnen maken in een bezorgwagentje van de websuper. Picnic zegt in Utrecht op zoek te zijn naar  tientallen bezorgers. Picnic bezorgt sinds drie maanden boodschappen in heel Utrecht.

800 broden, 400 pakjes kaas

Picnic zal van 15 tot en met 18 augustus dagelijks met onder andere 800 broden, 400 pakjes kaas, 800 pakken sap, 130 potten pindakaas en 400 komkommers naar een park in Utrecht rijden, waar de studenten zich verzamelen. Hier kunnen de jongeren hun pakketten ophalen. De organisatie van de UITweek ondersteunt de bezorgers van Picnic bij deze service.

Mamma zorgt niet meer voor het eten

‘Het is voor deze jongeren heel belangrijk om niet alleen te leren waar de beste kroegen en sportvoorzieningen zijn, maar ook om te weten welke mogelijkheden er zijn om boodschappen te doen’, zegt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Mamma zorgt nu niet meer voor het eten, maar wij. De laagste prijs van de boodschappen en de gratis bezorging passen bovendien goed bij het budget van de gemiddelde student.’

Lunches biologisch, servies en bestek duurzaam

De organisatie van de UITweek is blij met de samenwerking. ‘Zowel Picnic als de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de UIT-organisatie vinden duurzaamheid heel belangrijk. Dankzij deze lunches komen studenten hier meteen mee in aanraking’, zegt Ties de Theije van de UITweek. De producten van de lunches zullen zoveel mogelijk biologisch zijn. Het bijgeleverde servies en bestek is van duurzaam hout en karton. Studenten worden ook gemotiveerd om zelf hun rotzooi op te ruimen: wie zijn afval inlevert, krijgt een zonnebril cadeau

Reageer op dit artikel