nieuws

Nederlandse Olympiërs eten Sportsgrain

Nieuws 26

Sportsgrain is officieel door het NOC NSF gevraagd om ook dit jaar de Olympische spelers te voorzien van Sportsgrain Bars. Het sportbrood gaat mee met de olympiërs van TeamNL naar Rio de Janeiro.

Nederlandse Olympiërs eten Sportsgrain

Het innovatieve sportbrood werd samen met HAN Sport en Bewegen ontwikkeld en getest in het InnoSportLab Papendal en het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Uit de tests blijkt dat de Sportsgrain Bar de perfecte basis biedt voor een topprestatie. Maar waardoor komt het dat dat brood zo goed werkt? ‘Het brood bestaat uit pure ingrediënten en levert zowel zetmeel, glucose als fructose, waardoor glucosetransporters in de darm optimaal worden benut. Uit wetenschappelijke inzichten is gebleken dat bij een dergelijke mix van koolhydraten het lichaam in staat is om 90 gram koolhydraten per uur op te nemen. Dit betekent dat een sporter met dit brood kan voldoen aan de meest recente aanbevelingen voor koolhydraten tijdens inspanning’, aldus Piet Raaijmakers van Sportsgrain.

Jaarprijs Goede Voeding

Eind vorig jaar won Sportsgrain Bar de Jaarprijs Goede Voeding 2015. De Sportsgrain Bar werd door de vakjury ‘een opvallend product’ genoemd, dat speciaal voor de sportieve Nederlander is gemaakt, in samenwerking met (top)sporters.

Reageer op dit artikel