nieuws

Inschrijving Bakker met Ster 2016-2017 geopend

Nieuws 168

De inschrijving van Bakker met Ster is geopend. Tot en met 26 september aanstaande kunnen alle (banket)bakkers en patissiers van Nederland zich inschrijven voor de verkiezing van 2016 – 2017.

Inschrijving Bakker met Ster 2016-2017 geopend
Bij editie Bakker met Ster 2015 - 2016 ging Banketbakkerij Oonk met drie sterren naar huis.

De titel ‘Bakker met Ster’ wordt uitgereikt aan ambachtelijke (banket)bakkerijen en patissiers die zich onderscheiden door uitstekende prestaties op het gebied van kwaliteit, organisatie, service en klantgerichtheid. Het heeft oud-deelnemers, al dan niet sterwinnaars, al veel gebracht.

Inzicht in onderneming

De sterren zijn een mooie beloning, echter is meedoen belangrijker dan winnen. Deelnemen aan Bakker met Ster betekent inzicht in de eigen onderneming. Van dat inzicht plukken ondernemers de vruchten.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om kennis te maken met Bakker met Ster door middel van ‘Op weg naar een ster’. Hierin krijgt de bakker de mogelijkheid kennis te maken met Meetronde voorkant óf Meetronde achterkant.

Bakker met Ster wordt ondersteund door een groot deel van de toeleveranciers van de ambachtelijke bakkerij sector. Het predicaat ‘Bakker met Ster’ wordt door hen gezien als norm voor toekomstbestendige onderneming in de bakkerijbranche. De kick-off van Bakker met Ster 2016-2017 vond plaats met een bijeenkomst voor de sponsoren bij het Nederlands Bakkerij Centrum op dinsdag 30 augustus. Nieuw dit jaar is dat de buitendienst van de sponsoren van Bakker met Ster eveneens betrokken is bij de werving van deelnemers. De buitendienst is in nauw contact met ambachtelijke (banket)bakkers en patissiers en kan op deze manier Bakker met Ster persoonlijk onder de aandacht brengen.

360-gradenanalyse

Bij deelname aan Bakker met Ster krijgen deelnemers een uitgebreide 360-gradenanalyse waarin alle aspecten van hun onderneming onder de loep worden genomen: van product en proces tot personeel en van boekhouding en hygiëne tot beleving en uitstraling. In een traject van zeven maanden, verdeeld over twee meetrondes, krijgen de deelnemende bedrijven bezoek van verschillende, vakkundige juryleden. Zowel tijdens als na afloop van het traject ontvangen de ondernemers adviezen en direct toepasbare tips om hun bedrijf en daarmee hun rendement verder te verbeteren. Presteren de deelnemende winkels uitstekend dan verdienen zij wellicht één, twee of drie sterren. Deze worden tijdens een feestelijke uitreiking in juni 2017 bekend gemaakt.

Inschrijven

Tot en met 26 september aanstaande kunnen alle (banket)bakkers en patissiers van Nederland zich inschrijven voor de verkiezing Bakker met Ster 2016 – 2017 via de website.

Reageer op dit artikel