nieuws

AH stopt minder suiker in eigen producten

Nieuws

AH stopt minder suiker in eigen producten
Foto: Albert Heijn

Albert Heijn gaat minder suiker toevoegen aan verschillende huismerkproducten.

Het betreft zo’n honderd producten, meldt de NOS. De vernieuwde producten liggen eind 2016 in de schappen. Eind 2017 zijn deze producten hierdoor tweehonderdvijftig miljoen suikerklontjes lichter. ‘We willen mensen inspireren gezonder te eten. We zijn continu bezig om producten te verbeteren. Suiker is een grote verleider het zit in zoveel producten zoals ketchup, yoghurt, tomatensoep en koekjes’, zegt een woordvoerder van AH tegen de NOS.

Wennen aan minder suiker

De marktleider wil zijn klanten geleidelijk laten wennen aan minder suiker. In sommige gevallen zal de suiker vervangen worden door andere zoetstoffen. ‘In die producten wordt tussen de 10 en 40 procent minder suiker toegevoegd’, aldus AH. Ook worden er de komende weken nieuwe producten toegevoegd, zoals AH Griekse yoghurt voor kinderen, een variant zonder toevoeging van suiker en AH 100% fruittoetje.

Friswijzer bij het schap

AH introduceert vandaag op de winkelvloer de friswijzer. Hierop staat informatie over de hoeveelheid suiker, wijze van zoeten en calorieën. ‘Hierop kunnen consumenten zien hoeveel calorieën en suikers er in een drankje zitten. We doen dat omdat toch veel mensen met overgewicht kampen.’

Bruisend water met smaak

In het schap vindt de klant ook nieuwe varianten dranken zoals bruisend water met smaak waaronder een aardbei/munt en een bloedsinaasappel variant. Het suikergehalte in eigen merk frisdrank zal de komende jaren ook stap voor stap worden verlaagd met minimaal 10 procent.

Reageer op dit artikel