nieuws

Makro vernieuwt broodafdeling

Nieuws 98

Groothandelsketen Makro heeft zijn broodafdeling vernieuwd. De keten begint met het zelf afbakken van brood. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met afbakbrood van hoog niveau en wordt er later nog een lijn artisan-brood toegvoegd.

Makro vernieuwt broodafdeling
Foto: Henk Riswick

Dat zei Makro-directeur Kef van Helbergen bij de opening van de eerste vier vestigingen van de vernieuwde formule van de keten. Het gaat daarbij om de Makro-vestigingen in Beverwijk, Den Bosch, Leeuwarden en Nijmegen.

Organisatiewijziging Makro

De vernieuwde formule maakt deel uit van een organisatiewijziging binnen Makro in Nederland, die in februari is aangekondigd. Makro is een dochteronderneming van het Duitse Metro-concern.

Meer ruimte voor brood

Voor de broodafdeling is meer ruimte uitgetrokken en voor het eerst wordt ter plekke brood vers afgebakken. Dit wordt in zelfbediening gepresenteerd en kan naar wens door de klant zelf gesneden worden. Onder het fancy label Les Patrons is er een assortiment afbakproducten gelanceerd met onder meer breekbrood, bagels en verschillende broodsoorten. De vernieuwde broodafdeling vormt de opening van het blok met versafdelingen bij Makro.

Onder fancy label Les Patrons wordt onder meer breekbrood aangeboden.

Onder fancy label Les Patrons wordt onder meer breekbrood aangeboden.

Alleen met pasje

Makro-vestigingen zijn alleen toegankelijk met een pasje en de keten mikt vooral op zelfstandige ondernemers met nul tot tien werknemers. Daarnaast fungeert het bedrijf als toeleverancier van de horeca.

Reageer op dit artikel