nieuws

Doe-dag leerlingen Graafschap College groot succes

Nieuws 41

Het Graafschap College in Doetinchem heeft de overgang van de leerlingen naar volgend schooljaar afgesloten met een interessante Doe-dag. Speciaal hiervoor kwam gastdocent broodbakken Guido Devillé over vanuit België. Hans Hulshof uit Eibergen gaf les in chocolaterie.

Doe-dag leerlingen Graafschap College groot succes
Foto: Koos Groenewold

De dag bestond uit diverse workshops die geheel werden toegesneden op de specialismen van de leerlingen in het schooljaar 2016-2017. De vijftig leerlingen zijn opgedeeld in drie groepen banketbakken en twee groepen broodbakken. Hans Hulshof gaf een masterclass chocolaterie . Guido Devillé liet zijn kunde zien als boulanger. Devillé is bakkerij-adviseur in België en sterk actief in het bakkerij-onderwijs aldaar.

Naast de praktijklessen broodbakken, chocolaterie en tartelettes maken –  die laatste gegeven door Royal Steensma – konden de leerlingen deelnemen aan luistercolleges.

Kruiden

De firma Polak gaf uitleg over kruiden in brood- en banketproducten, bij Vamo konden de leerlingen zich laten bijpraten over diverse ingrediënten die in de brood- en banketbakkerij worden gebruikt, en bij Stolp International was informatie te krijgen over onder meer zuidvruchten en noten.

Geestdrift

De dag werd georganiseerd door het zelfsturende docententeam van het Graafschap College, waar vakdocent Richard Jansen onder anderen deel van uitmaakt. Jansen is verheugd over het enthousiasme van zowel de gastdocenten, toeleveranciers en de leerlingen. Ook zijn collega Marit Nijman, die de dag coördineerde, is vol lof over de leerzame dag. ‘We wilden de leerlingen iets extra’s meegeven, waar ze echt iets aan hebben. Het was erg leuk, ook de gastdocenten waren enthousiast over de geestdrift van de leerlingen. Dit gaan we volgend jaar zeker weer aanbieden.’

Reageer op dit artikel