nieuws

Bakkerij Heerschap viert geslaagde jubileumdag

Nieuws 32

Ruim 1500 bezoekers namen zondag een kijkje achter de schermen bij Bakkerij Heerschap aan de Heverstraat in Roggel. Heerschap hield een open dag in het kader van het feestelijke jubileumjaar van de bakkerij.

Bakkerij Heerschap viert geslaagde jubileumdag
Menno de Koning (JHeel Holland Bakt) en Emmanuel Mertens roepen Chloë Hermanns uit als beste thuisbakker van Heel Heerschap Bakt. Foto's: Heerschap

‘Bakkerij Heerschap bestaat 50 jaar en dat vieren we graag in alle winkels, ook in alle zes Jumbo-vestigingen van Heerschap’, aldus de trotse eigenaar Stan Heerschap. Op deze open dag was er veel te proeven, te zien, te ruiken en te doen voor jong en oud. Binnen volgden de bezoekers een route door de bakkerij langs 16 kraampjes. Buiten was er in de tuin een relaxruimte gecreëerd waar de gasten onder het genot van een hapje en een drankje konden genieten van de gezellige sfeer, de regen deed daaraan geen afbreuk.

Naam voor nieuw product

Tussen 11.00 en 17.00 konden de bezoekers meedoen aan een prijsvraag waarbij zij een originele naam mochten bedenken voor een nieuw ontwikkeld brood van Bakkerij Heerschap. De naam van het brood en de winnaar van deze prijsvraag worden 13 juli bekendgemaakt. Ook was er een kleurwedstrijd en maakten de gasten hun eigen broodjes. Deze broodjes konden de makers vandaag versgebakken en gratis in hun eigen vertrouwde Heerschap-winkel afhalen. Bij iedere stand waren bakkers en andere medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en hun passie te delen.

Fly Seat

Tegenover de bakkerij aan de Heverstraat stond een hoogwerker waarmee men met 14 mensen tegelijk Roggel van 50 meter hoogte kon bekijken. Een aantal mensen had gratis tickets voor deze Fly Seat weten te bemachtigen tijdens de loterij bij het Heerschap Ontbijt in Roggel op 29 mei. Voor hen was de Fly Seat gereserveerd tussen 11.00 en 12.00 uur, daarna was het toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Heel Heerschap Bakt

Om 14.30 uur begon de finale van de bakwedstrijd Heel Heerschap bakt! Meer dan 50 thuisbakkers hadden zich opgegeven voor deze bakwedstrijd. Negen creatieve bakkers hebben de finale bereikt. “Wij zijn enorm blij met het grote aantal aanmeldingen. We staan ervan te kijken dat er zoveel fanatieke thuisbakkers zijn. En niet alleen het aantal deelnemers is hoog maar ook de kwaliteit en de smaak van de eindproducten liggen op hoog niveau”, aldus bedrijfsleider Bernd Janissen, voormalig Nederlands Kampioen Bakker.

Het hoofd van de jury van Heel Heerschap bakt was niemand minder dan Menno de Koning, De Beste thuisbakker van 2014 van Heel Holland Bakt. Andere juryleden waren Emmanuel Mertens (tweesterrenkok) en bakkerij-oprichter John Heerschap. Na een bloedstollend spannende finale is Chloë Hermanns uitgeroepen tot winnaar van ‘Heel Heerschap bakt!’ De jury was unaniem van oordeel dat Chloë met haar vlaai uitblinkt in originaliteit en smaak. De Monchou Quatrovlaai wordt vanaf nu in het assortiment van Bakkerij Heerschap opgenomen. Chloë zei blij verrast te zijn dat ze deze bijzonder leuke wedstrijd heeft gewonnen. Zij mocht een professionele keukenmachine van bijna duizend euro mee naar huis nemen.

Reageer op dit artikel