nieuws

Advocatenkantoor houdt seminar over nieuwste voorschriften etikettering

Nieuws 46

Advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals houdt op 29 september in Rotterdam het seminar ‘Survival in het schap – over verpakking en het etiket’. Tijdens het seminar spreken advocaten en diverse experts uit de foodindustrie over de nieuwste regels en voorschriften rondom etikettering, reclame en verpakkingen.

Advocatenkantoor houdt seminar over nieuwste voorschriften etikettering

Nederlandse, maar ook steeds vaker Europese wet- en regelgeving, zijn van grote invloed op etiketteren en het verkopen van foodproducten. Het beïnvloedt mede in hoeverre ondernemers effectief en succesvol een nieuw product op de markt kunnen brengen. Tijdens het seminar delen sprekers hun praktijkervaringen en de nieuwste wet- en regelgeving.

Marijn van Tuijl, hoofd branchegroep Food & Health van Kneppelhout & Korthals: ‘In de afgelopen jaren zijn er steeds meer voorschriften en regels bijgekomen waardoor er minder op het etiket of in reclame over een product vermeldt mag worden. Veel foodorganisaties worstelen met de vraag wat nog wél kan en hoe zij niet verdwaald raken in een oerwoud van regels. Dit seminar helpt foodprofessionals op weg.’

Programma

De dagvoorzitter van het Food Seminar is Gert van ’t Hof, bekend van NOS Studio Sport. Het evenement vindt plaats in het Rotterdamse museum Het Nieuwe Instituut. Tot de sprekers behoren onder andere Simone Pelkmans, Global Head Legal Foods Unilever. Zij zal spreken over de dagelijkse confrontaties waarmee Unilever te maken krijgt als het gaat om Europese regelgeving en rechtspraak.

De CEO van Go-Tan, Bing Go, vertelt onder hoe hij als ondernemer omgaat met de verhouding tussen productvoorschriften en consumentverleiding. De advocaten van Kneppelhout & Korthals delen vanuit bestuurs- en civielrechtelijk oogpunt hun kennis over regelgeving rondom onder meer productieplanning, gezamenlijke verkoop en etikettering.
Zo aan advocaten Thera Adam en Eveline Smits dieper in op de voorkant en achterkant van het etiket. Want claim je alleen met woorden of ook met beeld? En wanneer wordt verleiden misleiden?

Tot slot is er een vraag- en antwoordronde met alle sprekers.

Plaats en datum

Datum: onderdag 29 september 2016
Aanvang: 14:00 uur
Einde: 17:30 met aansluitend een borrel
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Toegang: gratis

Aanmelden kan op: www.kneppelhout.nl

Reageer op dit artikel