nieuws

Vaktalenten bieden Prinses Beatrix Koninklijke Moederdagtaart aan

Nieuws 60

Vaktalenten bieden Prinses Beatrix Koninklijke Moederdagtaart aan
v.l.n.r. Anne Post, Patrick de Vries en Tamara Bartucz. Foto: NBOV

De talentvolle jonge patissiers Patrick de Vries, Anne Post en Tamara Bartucz hebben vanochtend de Moederdagtaart met het thema ‘Prinsessen’ aangeboden aan Prinses Beatrix. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde in Den Haag.

De Moederdagtaart werd in ontvangst genomen door mevrouw De Blocq van Scheltinga, en de persoonlijk assistent van de Prinses, mevrouw Haverkamp Begemann. Beiden waren onder de indruk van de Moederdagtaart. Het maken en aanbieden van de Moederdagtaart is een grote eer voor de makers. ‘Het eindresultaat is precies zoals we het op papier hebben getekend. Dit is zo gaaf om te doen!’, aldus een trotse Patrick na afloop. Ook Anne en Tamara kijken met een tevreden gevoel terug: “Dit zijn toch mooie momenten om mee te maken!”

Prinsessen

De afgelopen periode hebben de drie patissiers intensief samengewerkt om een indrukwekkende taart aan te bieden. Het thema voor deze Moederdagtaart is ‘Prinsessen’, vooral geïnspireerd op Beatrix, Alexia, Amalia en Ariane. De makers besloten om niet één, maar in totaal zeven strak afgewerkte taarten aan te bieden. De smaken varieerden van appel tot framboos en van abrikoos tot amarena-kersen. De taarten werden op verschillende hoogtes gepresenteerd op een rond plateau. Daar tussenin als blikvanger én als knipoog naar de prinsessen lag een ronddraaiend Koninklijk kussen met een tiara, een pump en een anjer.

Beschermvrouwe
De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Prinses Beatrix beschermvrouwe is. De taart wordt gemaakt door drie talentvolle patissiers die deze eer krijgen vanwege hun topprestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. In 2015 won Patrick de Vries (werkzaam bij Bakkerij Koopmans) de Gouden Gard, Anne Post (werkzaam bij Hotel Krasnapolsky) de Zilveren Gard en Tamara Bartucz de Bronzen Gard. Herbert Koopmans, eigenaar van Koopmans Bakkerij, Patisserie en Chocolaterie in Tubbergen heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

Reageer op dit artikel