nieuws

Banketbakkerij Oonk wint drie sterren bij Bakker met Ster

Nieuws 297

Bakker met Ster kent dit jaar één driesterrenwinnaar: banketbakkerij Oonk in Enschede met de vestiging aan de Wesseler-Nering. Mede-presentator van de avond – topscheidsrechter en bakker Bas Nijhuis kent de winkel en is echt onder de indruk van de zaak.

Banketbakkerij Oonk wint drie sterren bij  Bakker met Ster

De brood- en banketbakkers die deelnamen aan de meting Bakker met Ster, kunnen terugkijken op een geslaagde uitreiking. En op een wedstrijd die dankzij een upgrading van het niveau dus slechts één driesterrenwinnaar kent. Van de 130 deelnemers zijn er 40 in de prijzen gevallen. Negentien bakkers en banketbakkers wonnen één ster, twintig twee sterren, en één dus drie sterren.

Lat aanzienlijk hoger
De lat lag dit jaar aanzienlijk hoger dan andere jaren, een opzet waarvoor bewust is gekozen laat bestuursvoorzitter Jos den Otter weten. De stemming was er tijdens de uitreiking in Hart van Holland niet minder om, niet in de laatste plaats dankzij side-kick en topscheidsrechter Bas Nijhuis die de avond samen met Den Otter vlot en doorspekt met humor aan elkaar praatte. Nijhuis was zelfs zo enthousiast dat hij ter plekke op het podium toezegde zich volgend jaar in te schrijven voor Bakker met Ster!

Per provincie
Den Otter legde vooraf aan de uitreiking uit: ‘Eén ster is al top, twee sterren is echt super, en drie is helemaal geweldig natuurlijk. Procentueel gezien reikten we minder sterren uit dan ooit’, bevestigt Den Otter. ‘De verkiezing heeft een duidelijke verzwaring gekend. Des te trotser mogen de sterwinnaars op het eindresultaat zijn!’

Niet alleen de voorwaarden waaraan de deelnemende winkels moesten voldoen waren strenger dit jaar. Ook de uitreiking was anders van opzet – de deelnemers voorafgaand aan de uitreiking al op de hoogte dat zijn wel of geen sterren zouden ontvangen. De hoeveelheid sterren was echter niet bekend.

De deelnemers werden per provincie naar voren geroepen om de sterren in ontvangst te nemen. Dat pakte goed uit. Overijssel was de provincie die het laatst voorbij kwam, om Bas Nijhuis te teasen. Dat vatte de topscheidsrechter – die zelfs sinds enige tijd ook bakker is – sportief op.

Volledig verslag
Het volledige verslag van Bakker met Ster 2016 is te lezen in de eerstvolgende editie van Bakkerswereld, nummer 6. (Beeld)verslag van de avond is op twitter en facebook terug te vinden.

 

Reageer op dit artikel