nieuws

Zeelandia genomineerd voor Koning Willem I Prijs

Nieuws 25

Koninklijke Zeelandia Groep is genomineerd voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf. Ook Koninklijke Philips N.V. en Koninklijke Vopak N.V. maken kans op deze prestigieuze ondernemingsprijs. Op donderdag 26 mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in Brainport Regio Eindhoven. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, is voornemens de uitreiking bij te wonen.

Zeelandia genomineerd voor Koning Willem I Prijs
Overhandiging oorkonde nominatie Koning Willem I Prijs 2016

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting over Zeelandia: ‘Het motto van de Koninklijke Zeelandia Groep luidt: Creating Possibilities. Alles draait om kwaliteit, inspiratie en innovatie. Dit past precies bij de doelstellingen van de Koning Willem I Stichting. Het bedrijf laat durf en daadkracht zien. In 2015 hebben zij in Oekraïne, ondanks de aanhoudende onzekere situatie in het land, geïnvesteerd in een nieuwe moderne productiefaciliteit. De nominatie van Koninklijke Zeelandia Groep is dan ook zeer verdiend.

Genomineerden Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf zijn Koninklijke Philips, Koninklijke Vopak en Koninklijke Zeelandia Groep.

Voor een totaal overzicht van de genomineerden in alle categorieën zie: www.kw1prijs.nl

Koning Willem I Prijs
De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Met het uitreiken van de Prijs stelt de Koning Willem I Stichting zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren. In 2014 hebben Koninklijke FrieslandCampina N.V. (categorie Grootbedrijf) en KOTUG International B.V. (categorie MKB) de Koning Willem I Prijs in ontvangst genomen. Coöperatie TexelEnergie U.A. ontving in 2014 de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Reageer op dit artikel