nieuws

Bakker in de bonen: peulvruchten onder de loep

Nieuws 16

Peulen zijn hot. Ze staan officieel in de Schijf van Vijf, grondstoffenleverancier AB Mauri haakt erop in met PeulKorn. Reden voor Bakkerswereld om in het aprilnummer uitgebreid aandacht te besteden aan deze rijke vrucht. De bakker in de bonen.

Bakker in de bonen: peulvruchten onder de loep
Foto: Do-It

De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot International Year of Pulses, het Internationaal Jaar van de Boon. ‘Pulse’ is mooi gekozen, het betekent letterlijk zowel peulvrucht als harteklop, impuls.

Onderzoek en promotie

Doel van de Verenigde Naties is om door onderzoek en promotie de rol van bonen, linzen en erwten te verstevigen als gezonde en duurzame bron van eiwitten. Daarnaast kunnen peulen als eiwitbron en als groene bodemverbeteraar ook nog eens wereldwijd een belangrijke rol spelen in de strijd tegen voedseltekorten.

Bakkerswereld april

Hoe kan de bakker zelf aan de slag met peulen, wordt er al ergens brood met peulvruchten gemaakt? Kan de bakker bonen uit de buurt in zijn brood stoppen? Op deze en andere vragen geeft Bakkerswereld antwoord in het aprilnummer dat 15 april verschijnt.

Reageer op dit artikel