nieuws

Jan Vink en Walter Kluit nieuwe aandeelhouders Pandriks Bake-Off

Nieuws

Jan Vink en Walter Kluit worden de nieuwe aandeelhouders van Pandriks Bake-Off in Meppel. Daarmee wordt de continuïteit van het bedrijf voor langere tijd gezekerd, zo laat eigenaar Albert Hendriks weten.

Jan Vink en Walter Kluit nieuwe aandeelhouders Pandriks Bake-Off

De overeenkomst is op 21 maart definitief rond gekomen. De huidige aandeelhouder van Pandriks, Sarabel, trekt zich terug uit het bedrijf. Albert Hendriks wilde nieuwe aandeelhouders aantrekken, die de toekomst van het bedrijf voor langere tijd kunnen garanderen en die verstand van food hebben.

Ervaring in food

Jan Vink is voormalig eigenaar van De Bioderij, de grootste producent van kant-en-klare pannenkoeken en poffertjes in Europa. Hij heeft het bedrijf in september vorig jaar verkocht aan een Franse partij.

Walter Kluit is directeur van De Bioderij en blijft dat ook. Hij heeft ruime ervaring in de bakkerijsector. Kluit was van maart 2005 tot maart 2009 algemeen directeur van Bakkersland. Hij begon zijn loopbaan in 1988 als bedrijfsleider bij Van Hees Banketbakkerijen, later werd hij algemeen directeur en aandeelhouder. Het bedrijf werd in 2000 overgenomen door Bakkersland.

Uitbreiding

Onlangs investeerde Hendriks twintig miljoen euro in de bouw van bakkerij Pandriks Bake-Off met een nieuwe productielijn van 120 meter lang en 40 meter breed. Hendriks heeft omvangrijke plannen voor verdere uitbreiding van het in Drente gevestigde bedrijf.

 

Reageer op dit artikel