nieuws

Van der Steen bakt beste Paasbrood van de Echte Bakkers

Nieuws

Van der Steen, De Echte Bakker in Made is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Na de tweede plaats in de Kerststollencompetitie wederom een prachtig resultaat. De tweede plaats gaat naar Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell die al eerder derde werd. Steenbergen, De EchteBakker in Meppel eindigde op de derde plaats.

Van der Steen bakt beste Paasbrood van de Echte Bakkers

Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbroden insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen zijn uitgevoerd door Joost Hagenaars, bakkerijadviseur van GildePartner Zeelandia en een keurmeester van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum. Het aantal inzendingen lag met 149 veel hoger dan eerdere jaren. De 15 allerbesten werden beoordeeld met vijf sterren en plaatsten zich hiermee voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

Geweldig
Jeroen van der Steen: ‘We hebben het allemaal samen gedaan en zijn echt trots op onze eerste plaats.’ Thijs Koolen was niet direct bereikbaar maar reageerde niet minder enthousiast toen hij hoorde dat hij tweede geworden was. ‘Na de carnaval hebben we ons voorgenomen te gaan voor een prijs in de paasbrodencompetitie. Echt super dat dat gelukt is’, aldus Koolen. Ook in Meppel is het enthousiasme groot. Willem Steenbergen doet mee aan de competities om het beste uit de bakkers te halen. Steenbergen: ‘Het houdt ons scherp en een prijs als deze motiveert natuurlijk enorm.’

Onderscheidend
Keurmeesters Joost Hagenaars en Henri Elders geven aan dat de Echte Bakkers creatief zijn in de modellen van de paasbroden. ‘Naast een eivorm en een stolmodel zien we dat bakkers de broden aan de zijkant insnijden waardoor een hoger brood ontstaat’, aldus Hagenaars. ‘Ook in decoratie en vulling zien we mooie variaties’, vult Elders aan. Hagenaars: ‘De prijswinnaars van dit jaar bakken allemaal een heel goed paasbrood met een heerlijke smaak. Van der Steen maakt het verschil in bakaard, maar het ligt heel dicht bij elkaar.’

Prijsuitreiking
De prijzen worden uitgereikt aan de winnaars in Made, Ell en Meppel, door keurmeester Joost Hagenaars van Zeelandia en Geert Caniels, directeur van het Gilde. In de twee weken tot Pasen kunnen de medewerkers in de winkels er een feestje van maken door de prijswinnende paasbroden te laten proeven en te verkopen aan alle klanten.

Reageer op dit artikel