nieuws

Patisserie-talent Rowen Juch vakkampioen van Nederland

Nieuws

Rowen Juch, studente Bakkerij & Horeca bij ID College, is afgelopen weekend in Amsterdam vakkampioen van Nederland geworden bij de nationale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. Naast bonbons en taartjes, maakt haar chocoladeshowstuk in het bijzonder indruk.

Patisserie-talent Rowen Juch vakkampioen van Nederland
Rowen Juch wordt onverwachts in de les gefeliciteerd door Otto Jelsma, voorzitter van het college van bestuur van ID College. Foto: ID College

De studente van ID College was tot in de puntjes voorbereid. Haar vader had ze ingeschakeld voor de logistiek (en om alle keukenapparatuur te sjouwen). Als een pro had Juch van alle spullen een tweede exemplaar bij zich, ook van de zware keukenmixers. Voor 1 april hoort Juch of ze de Nederlandse eer mag verdedigen bij de Europese Skills in Zweden.

Skills Heroes
De vakwedstrijden van Skills Heroes worden georganiseerd voor en door mbo-scholen in Nederland. Ze zijn er voor een grote diversiteit aan beroepen, zoals kappers, koks, grafisch vormgevers, stratenmakers en etaleurs. Skills Heroes stimuleert niet alleen talenten, maar daagt juist álle studenten uit om te excelleren in hun vak.

Reageer op dit artikel