nieuws

Overname Bakkersland door Borgesius gaat niet door

Nieuws

Overname Bakkersland door Borgesius gaat niet door
De vestiging van Borgesius in Leeuwarden. Foto: Google streetview

De overname van de grootste industriële bakkerij Bakkersland door Borgesius gaat niet door. Dat bevestigen zowel directeur eigenaar Jan Borgesius als een woordvoerder van Bakkersland. Klanten en het personeel van de beide partijen zijn inmiddels hierover geïnformeerd. ‘De partijen zijn er samen niet uitgekomen’, is de korte reactie van Bakkersland.

Jan Borgesius wil ook niet verder uitweiden over de reden van het niet doorgaan van de overname. ‘Ik wil alleen zeggen dat ik het vreselijk jammer vind, want het was een mooie kans geweest voor de verdere ontwikkeling van de bakkerij in Nederland.’

Eind januari werd bekend dat de directies in gesprek zijn over de overname. Een overname van dit formaat moet worden gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die er haar goedkeuring aan moet geven.

Bakkersland is met zestien bakkerijen het grootste bakkersbedrijf in Nederland. De grootste vestiging staat in Rotterdam, waar circa 140 medewerkers werken.

Op dit moment bouwt Bakkersland aan een van Europa’s grootste bakkerijen in Aalsmeer. Het beursgenoteerde vastgoedfonds Montea startte eind november 2015 met de ontwikkeling van een gebouw met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter op Green Park Aalsmeer, dat is gelegen naast de grootste bloemenveiling van de wereld. Van dit gebouw op een perceel met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter is 30.000 vierkante meter gehuurd door Bakkersland. De industriële bakker richt de gehuurde ruimte in tot een bakkerij en die behoort daarmee tot de grootste van Europa.

Reageer op dit artikel