nieuws

Inschrijving Gouden Gard 2016 geopend

Nieuws

De volgende editie van de Gouden Gard staat voor de deur. Op 4 oktober gaan jonge patisserietalenten de strijd aan om deze prestigieuze Talentenprijs en de Gouden Gard. De inschrijving is geopend tot 1 juli 2016.

Inschrijving Gouden Gard 2016 geopend
De deelnemer aan de Gouden Gard 2015 - ontlading na een spannende wedstrijd. Foto: NBOV

Inschrijven kan via www.goudengard.nl. Het Miele Experience Center in Vianen is opnieuw de locatie voor de wedstrijd in oktober.

Opdrachten

De opdracht voor Gouden Gard-deelnemers bestaat uit het maken van een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepein mens- en/of dierfiguren binnen een zelfgekozen thema.

Deelnemers aan de Talentenprijs leveren op de wedstrijddag twee identieke desserttaarten in met als thema ‘1001 nacht’.

Wijziging wedstrijdreglement

Kandidaten die willen meedoen aan de Gouden Gard volgen een bakkerij- of horeca-opleiding op niveau 3 of 4 of beschikken over een diploma van eerder genoemde opleiding, dat niet ouder is dan 24 maanden. Dit was 18 maanden, maar de termijn is verruimd om een grotere groep talenten de kans te geven aan de wedstrijd mee te doen.

Bij de strijd om de Talentenprijs is niets gewijzigd. Deze kandidaten volgen een bakkerijopleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma. Er kunnen maximaal 16 kandidaten meedoen aan de Gouden Gard en 35 kandidaten aan de Talentenprijs.

Meer informatie over beide wedstrijden is te vinden op www.goudengard.nl.

Bestuurswijziging

Binnen het bestuur van de Gouden Gard heeft een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Hidde de Brabander volgt Frans Wittenberg op als voorzitter. Maarten Kwekkeboom stopt als penningmeester en zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Frans Wittenberg. Corinne Ruijter blijft actief als secretaris.

Naast de bestuursleden bestaat de werkgroep uit Hans Tros, Cees Bakker en Martijn Verkerk.

Reageer op dit artikel