nieuws

Bakker Jorink op zoek naar de beste thuisbakker van Raalte

Nieuws

Jorink De Echte Bakker gaat op zoek naar de beste thuisbakker van Raalte. De actie Raalte aan de bak steunt tevens team Lef: lopen voor kanker.

Bakker Jorink op zoek naar de beste thuisbakker van Raalte
Jorink

Patrick en José Jorink zijn de initiatiefnemers van Raalte aan de bak. Hiermee springen ze in op de hype rondom thuis bakken. Sinds Heel Holland Bakt heeft het bakken aan populariteit toegenomen. Ook voor bakkers is dit een gunstige ontwikkeling. Joep Gommans van Bakkerij Support vertelde vorig jaar al: ‘Thuisbakkers zijn de grootste ambassadeurs van de ambachtelijke bakker. We hoeven er niet bang voor te zijn dat deze mensen niet meer bij de bakker komen kopen omdat ze zelf bakken, het is juist de groep mensen die de bakkerswinkel vaker dan gemiddeld bezoekt en de beste mond tot mondreclame maakt’, aldus Gommans.

Ook Bakkerij Dunselman speelde in op de hype van Heel Holland Bakt. Het 155-jarig bestaan werd in 2015 gevierd met een bakwedstrijd voor klanten. Robèrt van Beckhoven, juryvoorzitter van Heel Holland Bakt, maakte destijds bekend wie zichzelf de beste (amateur)bakker van Den Helder mag noemen.

Raalte aan de bak
Van 22 februari tot en met 12 maart kunnen thuisbakkers gratis 2 bakvormen en een wedstrijdreglement ophalen bij de winkels van Jorink. Deelnemers bakken twee cakes naar keuze in de speciale bakvormen. De gebakken cakes kunnen op dinsdag 15 of woensdag 16 maart worden ingeleverd. Op donderdag 17 maart zal een vakjury bestaande uit bakkers van Jorink de cakes beoordelen op smaak, originaliteit en algemene uitstraling. Tevens zullen alle cakes worden beoordeeld door de klanten van Jorink via de winkel en facebook. De winnaar van Raalte aan de bak krijgt een prijzenpakket bestaande uit een bakkerstenue en bakbenodigdheden. Bovendien mag de winnaar een nacht meebakken met de bakkers van Jorink. De beste vijf inzendingen worden beloond met een prijzenpakket van heerlijke producten.

Team Lef; lopen voor kanker
Raalte aan de bak steunt Team Lef. Team Lef loopt jaarlijks de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Thuisbakkers leveren twee cakes in waarvan er één verkocht wordt in de winkel van Jorink voor een bedrag van € 4,95. Dit volledige bedrag gaat naar Team Lef.

Logo Raalte aan de Bak

Reageer op dit artikel