nieuws

Youtube-bakker verdient nog niets met Bakery Bart

Nieuws

Het Youtube-kanaal van Bart de Baare (16) uit Breskens is vorige week door Youtube gekozen tot kanaal van de week. Zijn naam is een hint naar de inhoud van Bakery Bart. De jonge enthousiasteling verdient nog geen geld met zijn filmpjes.

Youtube-bakker verdient nog niets met Bakery Bart
Screenshot van het Youtube-kanaal van Bakery Bart.

‘Ja, het gaat over bakken, een hobby van me’, vertelt Bart van Baare aan de Zeeuwse krant PZC. ‘Al op jonge leeftijd mocht ik met anderen bij mijn oppasmoeder helpen bij het bakken. Het werd iedere keer een gevecht wie de deeghaken mocht aflikken. Ook van mijn moeder heb ik dingen geleerd en zo werd het bakken een grote hobby. Nu bak ik dus op YouTube lekkere dingen.

De jonge bakliefhebber verdient niets met zijn hobby. ‘Dat wordt pas interessant als er meer dan honderdduizend volgers zijn. Ik heb er nog maar een dikke tweehonderd maar krijg vaak leuke reacties!’

Duidelijke uitleg

Bart legt alles duidelijk uit aan de bezoekers van zijn kanaal. ‘Ik maak het voor en laat uiteindelijk het resultaat zien. Vaak bak ik ook speciale dingen uit de streek zoals nieuwjaarswafeltjes’, vertelt hij.

Volgens bepaalde regels kan iedereen een filmpje op YouTube zetten. Niet alles is toegestaan en de filmpjes moeten ook toegankelijk zijn voor kleine kinderen, weet Bart van Baare.

Reageer op dit artikel