nieuws

Valentijnstaart in Lochem binnen het uur verorberd

Nieuws

Lochem stond zaterdag al in het teken van Valentijn. De verenigde ondernemers pakten groots uit, moment supreme was om 14.00 uur toen burgemeester Sebastiaan van ’t Erve de speciale Valentijnstaart aansneed van Bakkerij Dick ten Broeke uit Lochem.

Valentijnstaart in Lochem binnen het uur verorberd
De burgervader snijdt de Valentijnstaart aan. In 45 minuten tijd was die op. Foto: Tetske Rouweler
De taart met een doorsnee van 70 bij 100 centimeter was speciaal gemaakt door het team van Ten Broeke uit Lochem. Iedereen die op tijd was kreeg een gratis stukje taart. Na het aansnijden was de taart binnen 45 minuten op en waren er zo’n 250 mensen mee verblijd.

Love-caravan

Bezoekers konden in de Lochemse All you need is love-caravan een boodschap achterlaten voor een (geheime) geliefde. Ook de social media werd betrokken bij de feestelijkheden. Op Facebook was er een Valentijnsmand te winnen. Alle deelnemende winkeliers deden een cadeau in de mand.

Mand voor gestopte slager

Op Facebook konden alle inwoners van Lochem iemand opgegeven die het volgens hen heeft verdiend. Er waren ruim 75 aanmeldingen. Uiteindelijk heeft de organisatie ervoor gekozen de mand uit te reiken aan familie Van der Neer. Zij heeft vorige week helaas de deuren van hun slagerij moeten sluiten. De reactie van Van Neer is te zien in de compilatiefilm op de website van de LOV: lovlochem.nl

 

Reageer op dit artikel